seo agency wien

Keresőmarketing Google seo online marketing

Keresőmarketing Google seo online marketing

Mi az a SEO? Mi a keresőoptimalizálás?

2020. október 13. - Englishonlinemarketing

Téged is érdekel, hogy mi a keresőoptimalizálás? Vagy angolos szóhasználattal mi az a SEO? Hallottál már róla, de nem vagy benne biztos, hogy pontosan mit jelent, hogyan kell csinálni? Itt az ideje, hogy megtudd, megértsd, és tudd használni is!

 

Szakszavak nélkül, bárki számára könnyen megérthetően magyarázom el, hogy mi az a SEO. Ráadásul azt is megmutatom, hogy mire jó a keresőoptimaliziálás, hogyan lehet vele több pénzt keresni. És a végén el tudod dönteni, hogy neked szükséged van-e rá, tudod-e bárhogyan alkalmazni.

 

Mi az a SEO?

Ha már eddig elolvastad, talán van egy sejtésed arról, hogy mi az a SEO. Ez ugyanis pontosan azt jelenti, hogy keresőoptimalizálás (erről pedig lejjebb olvashatsz a cikkben).

 

 

A SEO egy angol rövidítés, a Search Engine Optimization, azaz szó szerint keresőmotor optimalizálás rövidítése. Angolul úgy ejtik, hogy esz-í-ó, de magyarban ez inkább egyszerűen kiolvasva seó vagy szeó formában terjedt el.

 

Gyakorlatilag a keresőoptimalizálás és SEO szavak egymással felcserélve használhatók, egymás szinonímái. Kicsit többet erről a SEO jelentése című cikkemben olvashatsz.

 

Mi a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás vagy SEO egy honlap tartalmának, illetve a honlaphoz tatozó külső hivatkozásoknak (például közösségi média, más honlapokról linkek) módosítása olyan módon, hogy az internetes keresőkben (általában Google) a honlap minél jobb helyen jelenjen meg, illetve az internetes keresőkből minél több látogatót szerezzen.

Leggyakrabban az alábbi dolgok tartoznak a keresőoptimalizálás alá:

 

A témához tartozó kulcsszavak megtalálása. Vagyis: mire keresnek az emberek, mit írnak be a Google-be.

Cikkek írása, egyéb tartalom (például termékek) publikálása, meglévő tartalom átalakítása, átírása.

A honlap sablon elemeinek (például oldalsáv, lábléc) módosítása.

A honlap technikai jellemzőinek (például képek mérete, betöltési sebesség) módosítása.

Közösségi média tevékenység annak érdekében, hogy a honlapunk ismertebb és elfogadottabb legyen a közösségi médiában, például Facebookon.

Linképítés, vagyis az a tevékenység, amikor elérjük, hogy más honlapok a mi honlapunkra mutató linkeket helyezzenek el a saját tartalmukban.

Amit fontos még erről tudni, hogy a tapasztalatok szerint a fenti lépések önmagukban nem feltétlenül érnek sokat. Ahhoz, hogy megértsd pontosan, mi a keresőoptimalizálás, meg kell értened, hogy igazán sikeres csak egy átfogó stratégia elkészítésével és folyamatos alkalmazásával lehetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://keresomarketingseogoogle.blog.hu/api/trackback/id/tr7316237620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Szőnyegtisztítás Budapest, téli gumi, akkumulátor, chiptuning, autófólia

szőnyegtisztítás szőnyegtisztító szőnyegtisztítás Budapest szőnyegtisztítás, kárpittisztítás szőnyegtisztítás árak chiptuning autófólia akkumulátor, téligumi

téli gumi és akkumulátor

Chiptuning Budapest, autóalkatrész, chiptuning, autófólia, téli gumi, akkumulátor